Barkrukken zijn vandaag de dag een populaire keuze voor in de keuken of eetkamer. Dat is ook niet zo gek, want ze dragen veel bij aan de sfeer in een ruimte. Dat is dan ook de reden dat we ze al lang niet alleen maar meer tegenkomen in bars en cafés. Wil jij jouw woning graag meer sfeer en uitstraling geven met stoere barkrukken? Dat is niet altijd zo simpel als het lijkt, want er zijn een hoop verschillende soorten krukken waar je uit kunt kiezen. Om je op weg te helpen geven we je in dit artikel 3 tips voor het uitkiezen van geschikte barkrukken voor jouw woning!

1. De perfecte hoogte voor een barkruk 

Als je barkrukken uit gaat kiezen voor jouw keuken of eetkamer, is het natuurlijk belangrijk dat deze de juiste hoogte hebben voor bij de eettafel. Heeft een barkruk niet de juiste hoogte, dan kun je er uiteraard niet comfortabel mee aan tafel zitten. Met een gebogen rug aan tafel zitten is niet echt goed voor je en het zit ook niet fijn, dus je wil niet dat de krukken te hoog zijn. Maar als een barkruk te laag is, kun je juist niet goed bij de tafel, wat al helemaal niet handig is. Meet altijd de tafel op voordat je stoelen gaat kopen en zorg dat er zo’n 25 tot 30 centimeter tussen de onderkant van het tafelblad en de zithoogte van de krukken zit. 

2. Een barkruk zonder leuning of met leuning?

Je kunt barkrukken kopen zonder rugleuning of juist met rugleuning. Ben je van plan om in sommige gevallen lang aan de eettafel te zitten, bijvoorbeeld tijdens een gezellige avond met je gezin of met vrienden? Dan raden we je altijd aan om te kiezen voor krukken met rugleuning. Dit zit natuurlijk veel comfortabeler en zorgt ook voor meer ondersteuning voor je rug, zodat je op den duur geen rugklachten krijgt. Zeker als je ook wel eens werkt op de barkrukken is het belangrijk dat je een goede houding aan kunt nemen. Zit je eigenlijk altijd maar kort op de krukken? Dan is het ook prima om voor krukken zonder rugleuning te kiezen!

3. Welk materiaal wil je voor je barkrukken? 

Het materiaal waarvan de barkrukken gemaakt zijn, bepaalt voor een groot deel van voor uitstraling ze hebben en bij welke stijl ze passen. Ga je voor een industriële, stoere look, dan raden we leren barkrukken aan. Leer is een stoer en natuurlijk materiaal dat goed samengaat met staal in donkere kleuren. Wil je een beetje een barbie-look of een traditionele stijl neerzetten? Dan is het gaaf om te kiezen voor velvet barkrukken in een kleur die goed past bij jouw eettafel. 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest