Een huisnummer is natuurlijk nodig voor anderen om jouw huis te kunnen herkennen. Zonder huisnummer kan immers niemand jouw adres vinden. Toch hebben ze ook een andere functie. Huisnummers hebben namelijk een grote invloed op de uitstraling van jouw woning. Je wil dus wel dat jouw nummer een beetje op een leuke manier wordt weergegeven, in plaats van hetzelfde saaie bordje dat de rest van de straat waarschijnlijk heeft. In dit artikel geven we je 5 leuke manieren mee om jouw huisnummer vorm te geven!

1. Een emaille huisnummer 

Als je op zoek bent naar een elegante en nostalgische manier om jouw huisnummer weer te geven, kies dan voor een emaille huisnummer. Het is een sterk materiaal dat regelmatig gebruikt wordt voor huisnummers of naambordjes. Je kunt kiezen voor het originele retro design, maar ook voor een zelf samengesteld bordje voor jouw woning. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en lettertypen, waardoor je het helemaal kunt personaliseren zoals jij dat wil. De basis van de emaille wordt geschilderd en is gemaakt van staal. Er wordt vervolgens een glasachtige coating overheen gebracht, genaamd emaille. De combinatie van glas en staal zorgt ervoor dat het eindproduct enorm sterk is en bestand is tegen alle weersinvloeden. 

2. Een geschilderd huisnummer 

Dit is een manier die vooral vaak wordt gebruikt door bedrijven, maar je kunt het ook prima toepassen op jouw eigen woning: een geschilderd huisnummer. Je kunt dit groot en klein doen, wat je zelf het leukst vindt. Vind je het lastig om uit de losse pols een mooie schildering te maken? Dan kun je eerst een mal maken met het design en het nummer dat je wil en dit vervolgens gebruiken om het nummer op de muur te spuiten met een spuitbus verf. Zorg voor een mooi contrast in kleur met de muur van je huis en de kleur van het nummer en dan valt het altijd lekker op!

3. Je huisnummer op een natuurlijke manier laten zien 

Een andere mooie manier om jouw huisnummer weer te geven, is met een plant of met kunstgras. Als je echt een natuurlijk materiaal wil gebruiken, kun je kiezen voor mos en dit op een houten latten vorm plakken. Het mos groeit op het hout en je zult het af en toe wat water moeten geven, maar het ziet er uiteindelijk wel heel leuk uit. 

4. Lamp met huisnummer 

Heb je een leuke lamp bij de voordeur hangen? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om hier jouw huisnummer op te zetten. Dit kun je bijvoorbeeld eenvoudig doen met stickers met cijfers. 

5. Huisnummer graveren in steen of hout 

Wil je graag een chic huisnummer? Dan kun je ervoor kiezen om het te laten graveren in steen of hout bij jouw voordeur. Als je het juiste gereedschap hebt, kun je dit zelf doen!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest