Heb jij wel eens gehoord van een verzwaringsdeken? Dit type deken wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen die het biedt voor een goede nachtrust. In dit artikel gaan we dieper in op wat een verzwaringsdeken is, hoe het werkt en waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken die gevuld is met kleine, glazen of kunststof kralen die voor extra gewicht zorgen. Het gewicht zorgt voor druk op het lichaam, waardoor het gevoel van een knuffel ontstaat. Hierdoor kan de deken helpen om te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Verzwaringsdekens zijn er in verschillende maten en gewichten, afhankelijk van je lichaamsgewicht en persoonlijke voorkeur.

De werking

Het extra gewicht van de verzwaringsdeken zorgt voor druk op het lichaam, waardoor het zenuwstelsel wordt gestimuleerd. Dit kan helpen om de aanmaak van serotonine en melatonine te verhogen, waardoor je je ontspannen en slaperig voelt. Ook kan de deken helpen om de hartslag en ademhaling te vertragen, waardoor je dieper kunt slapen. Daarnaast kan een verzwaringsdeken ook helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van de bloedsomloop.

De voordelen

Een verzwaringsdeken kan diverse voordelen bieden, zoals het verlichten van angstgevoelens en stress, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van slaapproblemen. Ook kan het helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van de bloedsomloop. Een verzwaringsdeken kan dus niet alleen zorgen voor een betere nachtrust, maar ook voor een algehele verbetering van je gezondheid en welzijn.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij het kopen van een verzwaringsdeken is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het gewicht van de deken belangrijk: deze moet ongeveer 10% van je lichaamsgewicht zijn. Ook de afmetingen van de deken zijn van belang, net als het materiaal waarvan de deken is gemaakt. Kies voor een deken van ademend materiaal om oververhitting te voorkomen. Daarnaast zijn er ook verzwaringsdekens met een afneembare hoes, zodat je deze kunt wassen en de deken fris blijft.

Gebruik voor kinderen

Een verzwaringsdeken kind is ook voor kinderen geschikt. Het kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en stress, en het bevorderen van de slaap. Let bij het kopen van een verzwaringsdeken voor kinderen op het gewicht en de afmetingen van de deken, zodat deze goed bij het kind past. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een deken met een kindvriendelijk design en van ademend materiaal, zodat het kind niet oververhit raakt. Overleg altijd met een kinderarts voordat je een verzwaringsdeken voor een kind aanschaft.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest