Anne-Claire Petit haakt Delfts Blauw

Geïnspireerd door de heropening van het Rijksmuseum en het 400-jarig jubileum van de Amsterdamse grachtengordel ontwierp Anne-Claire Petit een nieuwe cadeaulijn in Delfts blauw. Hiermee voegt ze de typische Hollandse variant toe aan haar kenmerkende kleurenpallet. Uiteraard zijn de babyartikelen en accessoires met de hand gehaakt en gemaakt van eco-katoen.

De nieuwe cadeaulijn van Anne-Claire Petit Accessoires is geïnspireerd op de patronen van het klassieke Delfts blauw. De lijn bestaat uit o.a. uit rammelaars, verschillende muziekdozen en broches en zijn zeer geschikt als cadeau of souvenir. 

Hollanders imiteerden Chinezen

“De geschiedenis herhaalt zich eigenlijk in omgekeerde richting” vertelt Anne-Claire Petit. Het 16e eeuwse aardewerk dat Delfts blauw wordt genoemd, was een goedkope variant op het chique Chinese porselein uit die tijd. Chinees porselein was toen heel populair en alleen de rijken konden het zich permitteren. Delftse potten- bakkers maakten daarom imitaties van rood aardewerk, bedekt met een witte laag. Die imitaties werden gedecoreerd, eerst in Oosterse stijl en later pas met Nederlandse afbeeldingen.

Ambachtelijk handwerk

Met de nieuwe lijn geeft de ontwerpster wederom nieuwe betekenis aan haar liefde voor ambachtelijk hand- werk en koestert dit belang in Nederland, China en in de rest van de wereld. Alle producten zijn ontworpen in Amsterdam en met de hand gehaakt door het vaste productieteam in China. Dit team van plattelandsvrouwen werkt thuis voor Anne-Claire Petit Accessoires en hierdoor kunnen ze tussen de oogsten door hun verdiensten aanvullen.

Anne-Claire Petit

Cadeautjes met een boodschap

Speciale gelegenheden vragen om speciale cadeaus. Met dit in gedachten heeft de Nederlandse designer Anne-Claire Petit een reeks nieuwe haak producten gecreëerd die uitermate geschikt zijn voor de geboorte van een kind, Kerstmis, Halloween of om gewoon de schoonheid van een nieuwe dag te vieren. 

Anne-Claire Petit Maison

De uitbreiding van de Anne-Claire Petit Maison is een eerbetoon aan de beste plaats waar je de meest bijzondere momenten kan beleven, je eigen huis! Hiervoor heeft Anne-Claie Petit een aantal nieuwe zitmogelijkheden ontworpen; poefs in verschillende maten, kleuren en steken. De bekende paddestoel poef is nu verkrijgbaar in een groter formaat (hoogte 50 cm) waardoor het ook voor volwassenen een comfortabele stoel is geworden.

Het kleurenpalet van Anne-Claire Petit

Van Delfts blauw tot aarde kleuren en van zwart-wit tot multi colour. Alle handgemaakte en gehaakte accessoires en babyartikelen zijn gemaakt van eco-katoen in verschillende kleuren. Ecru in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout gaan mooi samen in een rustig interieur zonder veel kleur. De zwart wit combinatie zorgt voor een strakke en moderne uitstraling en de multi colour kleuren zorgen voor een speels en vrolijk effect. Kies je eigen stijl en combineer naar harte lust!!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest