Ben je op zoek naar een geschikte vloer voor je nieuwe woning of appartement? Dat kan een behoorlijke zoektocht worden met alle vloeren waar je vandaag de dag wel niet uit kunt kiezen. Om je te helpen met het maken van je keuze, gaan we je vertellen over alle voordelen van de meest populaire keuze van vandaag: de PVC vloer!

Wat is een PVC vloer? 

PVC is een materiaal dat gemaakt is van kunststof en bestaat uit meerdere lagen, waardoor het een sterke en duurzame vloer vormt. Het ziet er in essentie hetzelfde uit als vinyl, maar het wordt vandaag de dag ook steeds vaker zo gemaakt dat het net echt hout is. Dit maakt een PVC vloer een mooi en voordelig alternatief voor een echte houten vloer. PVC vloeren worden in stroken of in tegels geleverd, waardoor ze in veel verschillende afmetingen te krijgen zijn. Heb je geen huis met rechte hoeken, dan kan het materiaal makkelijk bij worden gesneden. Voor een landhuis of een villa zijn er ook speciale afmetingen, vaak met een visgraat ontwerp. Dit worden ook wel walvisgraat PVC vloeren genoemd. 

Klik PVC of plak PVC

PVC vloeren worden normaal gesproken aan de ondervloer vastgelijmd, maar je kunt ook kiezen voor klik PVC. Deze vloeren worden op dezelfde manier gelegd als laminaat en dan in elkaar geklikt. Plak PVC vloeren bestaan uit flexibele stroken die je makkelijk vast kunt lijmen op de ondergrond. Het is hierbij erg belangrijk dat de ondergrond echt egaal is, anders is het bijna niet te doen om de vloer strak te leggen. Maar wat is nu de beste keuze in jouw situatie: klik of plak PVC? Mocht je gebruik willen maken van vloerverwarming, dan is plak PVC de beste optie. Deze vloer laat namelijk meer warmte door dan een klik PVC vloer. Ook liggen de vloerdelen bij plak PVC vaak strakker dan die van klik PVC. Een voordeel van klik PVC is dan wel weer dat het makkelijker is om zelf te leggen. Ze worden daarom ook wel eens doe-het-zelf vloeren genoemd. Plak PVC kun je echt het beste laten leggen door specialisten, aangezien het anders bijna onmogelijk is om de vloer mooi strak te krijgen. 

De voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is niet voor niets erg populair tegenwoordig, de vloer biedt namelijk een hoop voordelen. Het grootste voordeel is waarschijnlijk toch wel hoe mooi de vloeren zijn en hoe lang ze meegaan. Met een PVC vloer kun je met gemak vloeren van andere materialen nabootsen, zoals leisteen, hout of beton. De houtlook is de meest populaire optie, vooral omdat het veel geld scheelt met een echte houten vloer. De toplaag van de vloeren kan op verschillende manieren worden samengesteld, om zo een ander materiaal na te bootsen. Doordat PVC vloeren uit meerdere lagen bestaan, gaan ze een stuk langer mee dan vloeren van andere materialen, gemiddeld wel 20 tot 30 jaar. Hierdoor is de prijs kwaliteitverhouding van deze vloeren meer dan uitstekend. Mocht je het niet erg vinden om wat meer te moeten investeren, dan is een PVC vloer een uitstekende optie voor jouw nieuwe woning! 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest