Bent u op zoek naar een manier om dubbele ramen of deuren van binnenuit te kunnen openen? In deze blog wordt uitgelegd waarom espagnoletten hiervoor de oplossing zijn. Espagnoletten zijn sluitingen die op de buitenzijde van de deuren worden gemonteerd en gemakkelijk zelf te plaatsen zijn. Kantschuiven zijn type sloten die veelal aan de kopse kant van ramen en deuren worden gemonteerd. Met een kantschuif wordt uw deur of raam vastgezet in de drempel. Ook de voordelen van kantschuiven zullen in onderstaande blog aan bod komen.

De voordelen van espagnoletten (spanjoletten)

Espagnoletten worden ook wel spanjoletten genoemd. Met espagnoletten kunt u de deuren en ramen naar uw terras, patio, tuin of balkon volledig en gemakkelijk openen en van binnenuit vergrendelen. Ideaal als u wilt genieten van zoninval in huis, of uw huis wilt laten doortochten. Met espagnoletten kunnen deuren van binnenuit vergrendeld worden. Zoekt u de beste kwaliteit espagnoletten? Kies dan voor espagnoletten met een SKG-keurmerk. Dit keurmerk wordt gegeven aan spanjoletten die zijn goedgekeurd door de onafhankelijk stichting: Stichting Kwaliteit Gevelbouw. 

Verschillende varianten espagnoletten

Er bestaan verschillende soorten espagnoletten. Zo bestaat er bijvoorbeeld de pompespagnolet. Deze pompespagnolet kenmerkt een landelijke en authentieke stijl en draagt bij aan een robuuste uitstraling van uw deur of raam. Ze worden vooral gebruikt in de horeca bij toegang tot terrassen, door hotels en voor balkons. Pompespagnoletten zijn geschikt voor deuren van maximaal 250 cm. Verder zijn espagnoletten verkrijgbaar in de neutrale kleuren zwart en wit. Ook bestaan er espagnoletten die gemaakt zijn van aluminium materiaal.

De voordelen van kantschuiven

Kantschuiven vormen een alternatief voor espagnoletten. In tegenstelling tot espagnoletten zijn kantschuiven niet zichtbaar in een deur of raam.

Kantschuiven kunnen worden gebruik voor dubbele openstaande deuren en raampartijen zonder een middenstijl. Kantschuiven zorgen voor extra veiligheid doordat een deur of raam door gebruik te maken van kantschuiven gegarandeerd zeer stevig vastzit. Met kantschuiven behoren klapperende deuren door de wind tot de verleden tijd. 

Verschillende soorten kantschuiven

Kantschuiven zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo bestaan er kantschuiven Bascule verzinkt, (ook in de afgeschuinde variant)  kantschuiven zwart Bascule, pijp kantschuiven verzinkt (ook te bestellen in de afgeschuinde variant). Ten slotte is er nog de nagel kantschuif. De zwarte kantschuiven worden gekenmerkt door hun moderne uiterlijk, de pijp kantschuiven om hun zeer eenvoudige bediening en sterkte. Nagelkantschuiven zijn vooral compact. De kantschuiven met een afgeruimde variant worden vooral gebruikt voor blokhut deuren.

 Alle kantschuiven hebben een verschillend uiterlijk en zijn zeer geschikt om uw deuren en ramen te laten sluiten. Het is dan ook aan u om te kiezen welke variant het beste bij uw raam of deur past. 

Verschillende soorten kantschuiven

Kortom, zowel espagnoletten als kantschuiven vormen een goede oplossing om uw deuren en ramen te openen en te sluiten. Ze zorgen er beide voor dat uw ramen of deuren volledig kunnen worden geopend en gesloten. Ook dragen ze beide bij aan een betere beveiliging van de deur. Kies dus vooral voor het type deurvergrendeling dat het beste aansluit op uw wensen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest