Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond en evenwichtig leven. Hiervoor moet je het juiste bed kiezen met het juiste matras. Er zijn in de markt ontzettend veel partijen die bedden aanbieden en hierdoor kan een keuze best lastig zijn. Om jou te helpen hebben we een paar factoren op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een bed. 

Comfort is het allerbelangrijkste 

Het allerbelangrijkste is om een bed te kiezen die jij comfortabel vindt. Kies een matras die genoeg ondersteuning biedt aan jouw lichaam. Hierbij kun je rekening houden met eventuele rugklachten. Mensen met rugklachten hebben liever niet een te zacht matras, terwijl mensen zonder rugklachten dit heerlijk vinden. Het is daarom echt persoonlijk welk matras geschikt is voor jou. Kies een bed en matras wat voor jou comfortabel is. Of het nu gaat om een half hoogslaper of een stapelbed, als het maar comfortabel is. Dat is een persoonlijk keuze en proefliggen is een must. 

Het materiaal van het matras

Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen als schuim, binnenvering, latex en hybride. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen en het verschilt per persoon wat fijn is. Schuimmatrassen passen zich aan de vorm van je lichaam aan, terwijl binnenvering matrassen zorgen voor een goede ventilatie. Als je een matras kiest, zijn persoonlijke voorkeuren, slaapgewoonten en zelfs allergieën belangrijk om de juiste keuze te maken. 

De frame en de uitstraling van het bed

Naast het matras is ook het bedframe van belang. Het frame draagt bij aan de esthetiek van de slaapkamer en ook aan de stabiliteit van het bed. Kies een frame dat past bij jouw interieur en stijl. Denk hierbij vooral aan de kleur. Een houten frame straalt warmte uit en metalen frames zijn iets moderner. Het is maar net wat je graag wilt. 

Overweging van het budget

De prijs van een bed kan erg verschillen. Verstandig is om een budget te bepalen en hierbij een geschikt bed te kiezen. Bedenk hierbij wel dat bij bedden geldt dat een goed bed aan de prijzige kant is, maar het wel erg belangrijk is en het daarom ook waard is. Uiteraard is het wel verstandig om prijzen te vergelijken en de beste deal uit te kiezen. Laat je hierbij ook vooral informeren door een specialist. 

Het kiezen van een bed is dus echt persoonlijk. Iemand anders zou geen bed voor jou kunnen uitzoeken. Ten eerste omdat jij het goed moet vinden liggen en omdat jij weet wat je wilt hebben qua uitstraling. Kies een matras met de voor jouw fijnste materialen en hardheid en kies een frame die mooi in de slaapkamer past. Een goed bed is duur, maar het is de investering waard. Je moet elke nacht goed kunnen slapen en er fit vandaan komen. Daarbij koop je een bed voor de lange termijn. Een goede tip is dan ook om niet te besparen op een bed. Bespaar liever even ergens anders op. Het is het zeker waard uiteindelijk.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest