Eén van de belangrijkste onderdelen die je in iedere woonkamer ziet is de bank. Vaak staat de bank centraal in de woonkamer met goed zicht op de televisie of rond de open haard. De bank is sfeerbepalend voor de woonkamer en heeft verschillende uiteenlopende functies. Bij de aanschaf van een bank moet je hier dan ook rekening mee houden. Kies je een bank waar je lekker in kan hangen en wegzakken met een kop thee, of zit je liever stevig  met een korte zit. Banken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, houdt bij het kiezen van het materiaal rekening met de mate van gebruik, zoals de mogelijkheid tot reinigen. Tegenwoordig is er veel keuze in hoekbanken omdat hoekbanken uiterst geschikt zijn voor grote maar vooral ook kleine ruimtes. Omdat de hoekbank zitmogelijkheid geeft voor meerdere personen en toch heel compact gebruik maakt van de ruimte.

Ultiem relaxen met een hoekbank

Met een hoekbank kan je funcioneel zitten maar ook ultiem relaxen door je benen omhoog te gooien en lekker onderuit te hangen. Met het hele gezin, gezellig met een vriendin of samen met je lover…. 

De hoekbank als eyecatcher in je woonkamer

Maak de hoekbank een eyecatcher voor je woonkamer door te kiezen voor een contrasterende kleur die het interieur uit springt of voor een hoekbank van formaat. Zorg er dan wel voor dat de hoekbank vrij in de ruimte staat en niet tegen een muur of in een hoek vast gedrukt. Door een soort van eiland te creëeren met een vloerkleed en een salontafel zet je de bank kracht bij.

Vier tinten grijs

De aanschaf van een bank is vaak een hele investering. Durf je niet te gaan voor een eyecatcher maar ga je liever voor “safe” dan is er volop keuze uit grijse banken. Neem deze als basis voor je interieur en maak het af met kleurrijke kussens en accessoires.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest