Als je op het punt staat een huis te kopen, komt er veel op je af. Er zijn tal van factoren waarmee je rekening moet houden, zoals de locatie, de grootte van het huis en de prijs. Maar er is nog iets anders waar je zeker rekening mee moet houden: de bouwkundige staat van het huis. Een bouwkundige keuring kan je helpen bij het beoordelen van de staat van het huis voordat je besluit het te kopen.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring amsterdam is een grondige inspectie van een woning om te beoordelen wat de bouwkundige staat van het huis is. Tijdens de keuring wordt het huis van top tot teen bekeken door een bouwkundig expert. De expert let hierbij op zaken zoals de fundering, het dak, de gevels, de vloeren en de installaties zoals de CV-ketel en de elektriciteit. Het doel van de keuring is om eventuele gebreken op te sporen en deze in kaart te brengen. Zo krijg je een goed beeld van de staat van het huis voordat je het koopt. Het rapport dat je na de keuring ontvangt, geeft je een gedetailleerd overzicht van alle bevindingen van de expert.

De voordelen van een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring kan veel voordelen bieden voor huizenkopers. Het grootste voordeel is dat het je helpt om een beter inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van het huis dat je wilt kopen. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing maken en weet je wat je kunt verwachten als je het huis koopt. Daarnaast kan een bouwkundige keuring helpen om eventuele verborgen gebreken aan het licht te brengen, zoals scheuren in de fundering of lekkages in het dak. Dit kan je helpen bij het onderhandelen over de prijs van het huis en/of het stellen van voorwaarden aan de koop.

De kosten van een bouwkundige keuring

De kosten van een bouwkundige keuring van Schippers Bouwconsult verschillen per woning en per bouwkundig expert. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €300 en €500. Het lijkt misschien een grote investering, maar het kan je uiteindelijk veel geld besparen. Als er tijdens de keuring gebreken aan het licht komen, kun je deze laten repareren voordat je het huis koopt of kun je onderhandelen over de prijs. Op deze manier voorkom je dat je achteraf voor onverwachte kosten komt te staan. Bovendien geeft een bouwkundige keuring je meer zekerheid over de staat van het huis en kun je met een gerust hart de koop sluiten. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een bouwkundige keuring als je een huis wilt kopen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest