Heb jij nog oude meubels of woonaccessoires staan die je wilt pimpen? Of ben je toe aan een totaal nieuwe invulling van je interieur? Kijk dan even mee, want onderstaande spullen worden op een heel andere manier gebruikt dan wij gewend zijn…

Stoelen hergebruiken

Wat dacht je van dit budgetproof loungebankje? Het enige dat je nodig hebt is een oude muur- of tafelplank, twee of drie oude stoeltjes, een zaag en lijm. Je kunt er geheel je eigen draai aangeven door bijvoorbeeld een likje verf te gebruiken of verschillende stoelen.

Heb je nog steeds oude stoeltjes over? Gebruik ze dan als multifunctionele kapstok of kledingkast! Spijker de stoeltjes vast aan de rugleuning en de pootjes, klap ze uit en je kunt niet alleen je jassen kwijt, maar ook je handschoenen, mutsen, schoenen… Wat je maar wilt!

Van het kastje naar…. de plantenbak

Wie zegt dat tijdschriftenkastjes of ladekasten per se binnenshuis moeten staan? Gebruik ze als planten- of bloemenbak en pimp ook je tuin!

Hoe hoog leg jij de lat?

Heb je nog een oud laddertje liggen? Gebruik deze dan als boekenplank of zet er andere accessoires op! Ook kun je een ladder verticaal aan de muur bevestigen en hier je boeken inzetten.

Ik ga op reis en neem mee…

Heb je nog een oude reiskoffer die je niet meer mee durft te nemen op vakantie? Pimp dan je koffer en tover hem om tot een schattig stoeltje. De pootjes kun je los kopen of koop een stoel bij de kringloop waar je de pootjes en het kussen van gebruikt.

Maar met oude koffertjes kun je nog veel meer! Zelfs met twee linkerhanden hangt dit vintage badkamerkastje binnen no time muur. Het enige wat je nodig hebt is een oud koffertje en een spiegel. 

Recycle je flessen, the new way

Is het bij de glasbak staan met drie gevulde vuilniszakken lege wijnflessen ook niet jouw favoriete bezigheid? No worries… dit hoeft namelijk niet meer! In plaats van je flessen weg te gooien kun je er namelijk ook iets heel creatiefs mee doen, zoals ze hergebruiken als lamp.

10 woonaccessoires die je kunt hergebruiken

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

… waar ben je nu weer in beland?! Nou gewoon… in een oud tennisracket. Hartstikke origineel toch?

Wanneer je spiegel gebarsten is, kun je hem nog prima als mozaïek voor je zelf gemaakte schilderij of canvas gebruiken. Of plak de gebroken stukjes op een mooie vaas of schaal.

Zonder bubbels

Heb jij het geluk dat je in het bezit bent van een oude badkuip? Zaag hem doormidden, schaf wat kussens of een sprei aan en je hebt twee gloednieuwe (oké, tweedehands) bankjes! Is je badkuip toch íets te oud en versleten om in je woonkamer te zetten? Zet hem dan buiten neer, vul hem met water en zet er bijvoorbeeld waterlelies in.

Klinkt als muziek in je oren

Of heb je toevallig nog een oude piano staan die eigenlijk alleen maar ruimte inneemt? Zet ‘m buiten neer als zowel een fontein als bloemenbak! Geen groene vingers? Ook binnen dient de piano prima als bureau.

10 woonaccessoires die je kunt hergebruiken

De wereld op z’n kop

Ook een aardbol hoeft niet per se rondjes om zijn as te draaien. Gebruik hem als (leerzame!) lamp of als fruitschaal. Na een tijdje is je topografische kennis op zijn hoogtepunt!

Op een oude fiets moet je het leren

Zélfs een oude fiets hoef je niet weg te gooien. Het is niet iets wat je in de badkamer verwacht, maar je kunt er toch echt een badkamermeubel van maken. Het enige wat je nodig hebt is een plank, om deze op de plek van het zadel te plaatsen, zoals je ziet op de foto hierboven. 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest