Alternatieve kerstbomen zijn erg populair. Ze nemen weinig ruimte in beslag en ze zijn vaak zelf te maken, dus handen uit de mouwen en klussen maar. Hier een aantal erg leuke voorbeelden voor een alternatieve kerstboom.

Houten kerstbomen

Deze houten kerstbomen hebben weinig decoratie nodig. Kies voor rustige kleuren zoals wit en zilver. Met een paar kleine lichtjes maak je het helemaal af. Houten kerstbomen vind je onder andere bij markita en teleukhout

Minimalistische kerstboom

Een kerstboom hoeft niet veel ruimte in te nemen en heeft niet altijd veel decoratie en versiering nodig. Alleen een paar takken met lichtjes en zorgvuldig uitgezochte versiering, vastgemaakt met een mooie strik is voldoende. Een kerstbom uit hout gezaagd om neer te zetten of op te hangen. Even zwart verven en zoals je ziet heeft hij weinig decoratie nodig. Heb je een wand met krijtbordverf, krijt dan een kerstboom zoals deze.

Alternatieve kerstboom zelf maken

Onderstaande alternatieve kerstbomen zijn makkelijk zelf te maken, tegen een wand of op een houten plaat. Verzamel een aantal mooie takken, zaag ze op maat en schroef ze in de vorm van een kerstboom vast. Dan rest je alleen nog om je eigen alternatieve kerstboom te decoreren. Of zoals op de rechter foto, span een touw langs een aantal spijkers in de vorm van een kerstboom…. erg creatief.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest