Eettafels zijn meer dan alleen een plek om te eten. Ze zijn het sociale centrum van het huishouden waar je ´s avonds met je familie kunt praten over je dag. Ronde eettafels zijn ideaal voor verbinding en gesprek. Het is een van de beste vormen voor kleine bijeenkomsten, omdat iedereen iedereen kan zien, gesprekken gemakkelijker kunnen worden gevoerd en de omgeving gezelliger en intiemer aanvoelt. Vandaag zetten we enkele voordelen van een ronde eettafel op een rijtje.

Goede doorstroming

Doordat er geen hoeken zijn ontstaat er meer ruimte voor mensen om rond te lopen en bij hun zitplaats te komen. Een ronde tafel is zeer geschikt voor een eetkamer in formele stijl, maar ook voor meer open plattegronden waar de eetkamer open staat voor andere kamers in huis.

Makkelijker om conversaties aan te gaan

Een ovalen eettafel betekent dat iedereen naar het midden kijkt, zodat je nooit buitengesloten wordt tijdens een gesprek. Iemands aandacht trekken is veel gemakkelijker en het is veel beter voor iedereen aan tafel om mee te doen. Er is ook een gevoel van openheid dat je daadwerkelijk aanmoedigt om met anderen te praten en zorgt voor een veel aangenamere ervaring.

Ideaal voor kleinere ruimtes

Een ronde houten eettafel zorgt voor een beter gebruik van de ruimte in een kleinere ruimte, zodat er minder gestoten of geduwd wordt als je probeert te gaan zitten. Ronde tafels zijn goed ontworpen om meer mensen rond de tafel te krijgen en bieden meer zitplaatsen dan een rechthoekige tafel.

Als je een klein huis of een kleine eetkamer hebt, houd er dan rekening mee dat ronde tafels minder ruimte innemen. Ze hebben een kleiner oppervlak dan hun rechthoekige tegenhangers en passen dus veel gemakkelijker in kleinere ruimtes.

Een ronde eettafel zorgt voor gelijke toegang tot eten en andere items

Heb je er ook zo’n hekel aan als er een heerlijke iets voor je neus ligt, maar je er niet bij kunt zonder meerdere mensen te vragen om je het aan te geven? Met een kleine ronde eettafel heb je hier geen last meer van. Een eenvoudige ronde eettafel voor 4 personen is waarschijnlijk een van de meest gebruikte soorten ronde tafels, en dat is niet voor niets.

Het zorgt ervoor dat je stoel op gelijke afstand staat van alles op de tafel, waardoor je er gemakkelijk bij kunt.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest