Wil jij graag een nieuw terras creëren in je achtertuin en wil je zoveel mogelijk zelf kunnen doen? Dan kun je het beste kiezen voor een terras met vlonderplanken. Als je handig bent, is dit namelijk eenvoudig zelf te doen. Het zal wat tijd kosten, maar een terras met vlonderplanken is een leuk en nuttig project dat zeker tot een mooi resultaat zal leiden. Vraag jij je af hoe je moet beginnen als je zelf een terras aan wil gaan leggen? In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden!

Waarom zou je zelf een terras aanleggen?

Twijfel je of je een nieuw terras wil laten aanleggen of dat je dit liever zelf wil doen? Het zelf aanleggen van je terras kent een hoop voordelen. Als je een ervaren doe-het-zelver bent, is er eigenlijk weinig reden om dit niet zelf te doen. Zo is het zelf aanleggen van een terras een stuk goedkoper dan wanneer je dit laat doen. Je betaalt alleen de materialen, niet de manuren. Je moet zelf je vlonderplanken kopen, maar arbeidskosten zijn vaak het duurst. Materialen kun je immers eenvoudig bij de bouwmarkt of bij een tuincentrum kopen, dat scheelt je ook een hoop geld. 

De voordelen van vlonderplanken voor je terras 

Hout is en blijft de eerste keuze als men een materiaal moet kiezen voor hun terras. Het zorgt voor de meest natuurlijke uitstraling en is makkelijk te bewerken, wat fijn is als je zelf je terras aan wil leggen. Hout heeft wel wat meer aandacht en onderhoud nodig, maar dat ligt ook aan de houtsoort waar je voor kiest. Het voordeel van vlonderplanken is dat ze niet snel glad worden en dat ze minder onderhoud nodig hebben dan regulier hout. Regelmatig je vlonder schoonmaken is zowat het enige dat je hoeft te doen. Wil je graag gebruikmaken van duurzaam hout? Kies dan voor Europees hardhout of houtcomposiet!

Hoe leg je zelf een terras aan? 

Als je zelf een terras gaat aanleggen, is het belangrijk dat je dit goed voorbereidt en dat je kwalitatieve materialen in huis haalt. Begin met het uittekenen van waar het terras moet komen te liggen en koop belangrijke onderdelen en materialen het liefst bij een specialist in plaats van zomaar bij een bouwmarkt. Doe van tevoren goed onderzoek naar plekken waar je goede vlonderplanken kunt krijgen voor jouw project en verkijk je niet te snel op goede reviews op de eigen website. Vergeet daarnaast niet dat je een goede basis moet leggen voor je terras, het liefst een stevig fundament waar je het terras op kunt plaatsen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent meubels op het terras te plaatsen, bijvoorbeeld om buiten te koken.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest