Hoe creëer je een Scandinavisch interieur?

De hoofdingerediënten voor een Scandinavisch interieur zijn rustige kleuren, veel wit en een beetje zwart. Scandinavisch design is eenvoudig en praktisch met af en toe een grafisch dessin en tekst op textiel of in een lijstje. Meubels in een Scandinavisch interieur zijn wit of van een lichte houtsoort maar ook bamboe en rotan zijn veel voorkomend. Onderstaand een aantal voorbeelden van meubels en accessoires voor een typisch Scandinavische interieur van Scandinavische komaf.

Kleuren voor een scandinavisch interieur.

Zoals al eerder gezegd is de combinatie van wit met een rustige kleur typisch Scandinavisch en houdt je interieur rustig en clean. In onderstaand plaatje zie de accentkleur mint groen/ blauw bij de woonaccessoires in combinatie met een eenvoudig wit tafeltje en kopjes met letters.

Accentkleur zwart met tekst op textiel.

Als je kiest voor een Scandinavisch interieur en je wil wel een beetje stoer karakter in je interieur aanbrengen, kies dan voor zwarte accenten. Creëer een witte basis voor de vloer en wanden en maak gebruik van een aantal zwarte meubels. Een voorbeeld hiervan is te zien op onderstaand plaatje, het krukje en de rotan stoel. Veel Scandinavische merken maken gebruik van inspirerende teksten. Deze vind je terug op posters, kleden en kussens.

Blank houten meubels en accessoires.

Een lamp, kast of krukje…. veel meuebels en accessoires zijn te verkrijgen in blank hout voor een perfect Scandinavisch interieur. Onderstaande kast past mooi door die witte deurknopjes met sterren erop. En die ster komt weer terug in het huisje. ?

Toch meer kleur? Kies er één!

Wil je toch meer kleur aanbrengen in je interieur maar wel in de Scandinavische stijl blijven, kies dan voor één kleur. Deze kleur kan je dan het beste laten terug komen in grafische en geometrische patronen. Zoals hieronder te zien in bij het kussen en het servies.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest