Er zijn tal van recepten te vinden voor een gezonde picknick maar wat neem je nou verder mee in je picknickmand om de picknick leuk aan te kleden. Ik heb daarvoor een leuke top 9 gemaakt met producten die je bij de picknick goed kan gebruiken. En alles in vrolijke kleurtjes en neon accenten. Veel plezier!
Mijn top 3 lekkere recepten:
Geen picknick zonder lekker eten. Naast de olijfjes, druiven en taostjes hier een paar lekkere recepten…. jammie!
Crunchy salade:
Benodigdheden:
- 1 zak ijsbergsla (200 g)
- 1 zak peen julienne (150 g)
- 2 rode paprika’s, in stukjes
- 1 blik maiskorrels (300 g)
- 1 zak veldsla (75 g)
- 6 el mayonaise
- 1 citroen, schoongeboend
- 3 el peppadew pepers (pot 420 g), fijngesneden
Bereiden:
1. Verdeel de ijsbergsla, wortel, paprika, mais en veldsla in laagjes over de bekers of glazen. 2. Doe de mayonaise in een kom. Rasp de gele schil van de citroen erboven en pers de vrucht daarna uit. Voeg 2 el sap toe aan de mayonaise. Meng met de peppadews en 2 el vocht uit de pot. Verdeel de dressing vlak voor serveren over de bekers of glazen.

Komkommersandwiches:
Benodigdheden:
- 1/2 komkommer
- zout
- 1 sjalotje
- 1/2 zakje verse dille
- 60 g zachte boter
- 1 eetlepel Dijonnaise (mosterd)
- witte peper
- 8 sneetjes wit-casinobrood
- 1 eetlepel citroensap
- snufje suiker
Voorbereiden:
Komkommer wassen en in flinterdunne plakjes schaven. Plakjes bestrooien met zout en in vergiet doen. Met kom vocht uit komkommer drukken. Komkommer op dubbelgevouwen theedoek uitspreiden. Andere theedoek erop leggen en met deegroller vocht eruit drukken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Dille fijn knippen. Boter losroeren met sjalot, dille en Dijonnaise. Op smaak brengen met zout en peper. Korstjes van brood snijden.
Bereiden:
Citroensap, suiker en witte peper door komkommerplakjes scheppen. Brood besmeren met dilleboter. Komkommer over 4 sneetjes brood verdelen. Afdekken met rest van brood. Elke dubbele boterham diagonaal in vieren snijden.
Gourgettefrittata:
Benodigdheden:
- 2 courgettes
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
- 8 eieren
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden:
1. Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groente in blokjes van 1 cm. 2. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe. 3. Snijd het basilicum in reepjes. Klop de eieren los met 2 el water. Meng de kaas en het basilicum erdoor en schenk over de courgetteblokjes in de pan. Bak de frittata op middelhoog vuur 6 min. of tot de onderkant goudbruin is. 4. Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 min. gaar. Lekker met de kiprolletjes met tomaat (kijk voor het recept op ah.nl/allerhande).