Het hebben van een open haard in je huis kan je vele voordelen bieden, van het verwarmen van je huis tot het verhogen van je energie-efficiëntie, maar er is een bijzonder voordeel dat je moet weten! Een open haard kan wonderen doen voor de stijl van je kamer en zorgt voor een interieurontwerp dat je niet kunt weerstaan. Blijf lezen om enkele ontwerpvoordelen te ontdekken van het installeren van een haard in je woning.

Aandachtstrekker

Een open haard is vaak het middelpunt in een kamer, met een grootse omlijsting en die flikkerende vlammen. Het hebben van een aandachtstrekker in je interieur is zo belangrijk. Zonder dat kan de ruimte onsamenhangend en leeg aanvoelen. Het hebben van een kenmerk dat het oog trekt om het decor samen te binden is dan ook een noodzaak. Of je nu kiest voor een houtkachel van haardcenter.nl, in een rustieke of minimalistische stijl, een open haard is de ster van de show.

Consistent ontwerp

Als je huis een tijdsperiode omarmt, bijvoorbeeld met Victoriaanse glas-in-loodramen of een pvc visgraat vloer, zorgt een bijpassende open haard ervoor dat het ontwerp van je huis naadloos aansluit. Als je een consistente stijl in je huis hebt, ontstaat er een naadloze stroom door het hele pand, en een open haard die hierbij aansluit, zal gasten doen denken dat je een professionele interieurontwerper bent!

Kleuren en texturen

Kleuren en texturen kunnen essentieel zijn als je je ruimte opnieuw inricht met stijl in gedachten. Als je kiest voor een minimaal ontwerp, kunnen texturen diepte en dynamiek aan je ruimte toevoegen. Je kunt deze texturen bereiken door de stijl van je open haard. Als je een pluizig tapijt hebt, kan een glanzende metalen of houten omlijsting dit mooi contrasteren. Op dezelfde manier zal de oranje gloed van je vuur warmte toevoegen aan de kleuren van je kamer. Een vuur werkt samen met elke decoratie die je hebt, waardoor een gezellige ruimte ontstaat.

Designtrends

Als je graag op de hoogte blijft van de interieurtrends in je huis, kan je een open haard installeren om up-to-date te blijven. Een recente trend is bijvoorbeeld om er een als roomdivider te plaatsen. Open wonen is een voorkeur voor velen, maar om wat privacy toe te voegen is het mogelijk om de kamer op te splitsen met een open haard. Dit kan een andere sfeer tussen kamers creëren, wat betekent dat het gemakkelijker is om contrasterende ontwerpen in de ruimte te hebben.

Omarm Hygge 

Hygge klinkt misschien intimiderend, maar eigenlijk is het gewoon de Deense manier om je aan te moedigen het gevoel van eenvoud te ervaren. We weten allemaal hoe gemakkelijk het is om overweldigd te raken door de wereld waarin we leven, maar door een ontspannende avond voor het vuur te hebben, ervaar je hygge zonder het te beseffen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Make it home

De afgelopen tijd brachten we met z’n allen veel tijd door in ons eigen huis. Met behulp van onze artikelen maken we van jouw huis een echt thuis.  Heb je een vraag of ben je enthousiast geworden en wil jij graag de mogelijkheden bespreken voor een samenwerking? Stuur ons dan nu een berichtje. redactie@makeithome.nl

Laatste berichten

Hoe moet ik mijn jaloezieën schoonmaken?

Uitgelicht

Welke eettafel weerspiegelt het beste jouw persoonlijke stijl? Facebook Twitter Youtube Envelope Instagram Pinterest